• شنبه ۱۹ مرداد ماه، ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۸
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 985-2286-5
  • خبرنگار : 3
  • منبع خبر : پوششی

هشدار دامپزشکی به مردم در آستانه عید سعید قربان:

از خرید دام از خودروهای سیار و دامداری‌های غیر بهداشتی خودداری کنید/گوشت دام را 24 ساعت در یخچال نگه دارید

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان از  اجرای طرح تشدید نظارت بر سلامت دامهای قربانی در روز عید سعید قربان خبر داد.

به گزارش ایسنا منطقه کویر، دکتر "حسین رشیدی" ضمن تبریک عید سعید قربان با اشاره به افزایش تقاضاء جهت خرید دام زنده در ایام خاص مانند عید قربان گفت: مردم عزیز باید دامهای نذری خود را حتی الامکان از دامداری‌های تحت پوشش دامپزشکی خریداری کنند ضمن آنکه به مردم استان توصیه می شود در هنگام خرید دام به علائمی چون لنگش، سرفه، آبریزش از دهان و بینی، زخم در دهان و بین سم ها، تنفس غیر معمول، ضعف و بیحالی و... در دام‌ها توجه کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با تذکر این نکته که در زمان افزایش تقاضاء امکان سوء استفاده برخی افراد سودجو نیز وجود دارد گفت: توصیه می شود مردم از خرید دام از خودروهای سیار و دامداری‌های غیر بهداشتی خودداری کنند که در راستای تامین سلامت دام های نذری با همکاری شهرداری های شهرهای مختلف استان مکان‌هایی جهت عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی از جمله میادین دام جنب کشتارگاه های دام استان در نظر گرفته شده است.

رشیدی یکی از مخاطرات کشتار دام در خارج از کشتارگاه را علاوه بر مخاطرات زیست محیطی، احتمال درگیری با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست و بیان کرد: سلامت دام قربانی، کشتار دام در کشتارگاه و حمل نقل بهداشتی گوشت، از نکات تعیین کننده در تامین سلامت گوشت هستند.

وی با بیان اینکه در روز عیدسعید قربان تمام کشتارگاه‌های دام استان از ساعت 7 صبح لغایت 13 باز هستند ادامه داد: 32 اکیپ ثابت و 35 اکیپ سیار بهداشتی دامپزشکی در روز عید قربان بر سلامت دام قربانی و گوشت استحصالی این دام‌ها نظارت می‌کنند ضمن آنکه 83 نفر نیروی دامپزشکی از جمله 28 نفر دکتر دامپزشک، 55 نفر بازرس بهداشتی و 13 نفر ناظر شرعی در قالب67 اکیپ برای انجام امر مذکور ساماندهی شده اند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه بعضی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، در دام علائم بالینی خاصی ندارند تصریح کرد: جهت پيشگيري از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، مصرف كنندگان بايد گوشت دام تازه كشتار شده و آلایش آن را حداقل بمدت 24 ساعت در يخچال نگهداري و سپس قطعه قطعه و مصرف کنند.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: