• پنجشنبه ۱۷ خرداد ماه، ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 973-686-5
  • خبرنگار : 3
  • منبع خبر : پوششی

آخرین وضعیت تب کریمه کنگو در استان کرمان

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در سال 96 تنها 9 نفر مبتلایان به تب کریمه کنگو در سطح استان گزارش شد اما متاسفانه از ابتدای سال جاری، از 35 مورد مشکوک به این بیماری، 7 نفر مبتلاء و یک مورد نیز کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر، دکتر "علی رشیدی نژاد" ظهر امروز در قرارگاه زیستی استان کرمان با بیان اینکه پیک بیماری کریمه کنگو در سال های 91 و 96 را در استان کرمان داشتیم که در بین این سال ها با روند نزولی مبتلایان به این بیماری شاهد بودیم تصریح کرد: در سال 96 تنها 9 نفر مبتلایان به تب کریمه کنگو در سطح استان گزارش شد اما متاسفانه از ابتدای سال جاری، از 35 مورد مشکوک به این بیماری، 7 نفر مبتلاء و یک مورد نیز کشته شدند.

وی با بیان اینکه این بیماری از طریق گزش کنه و ترشحات دام و گوشت آلوده به انسان منتقل می شود اظهار کرد: این بیماری از اواخر فرودین ماه تا شهریورماه شیوع پیدا می کند که در شهرستان های بافت، سیرجان، شهربابک و اروزئیه بیشترین گزارش از این بیماری را داشته ایم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه این بیماری، یک بیماری بومی استان است اظهار کرد: علت اصلی این بیماری از سال 88 و با گزش کنه ها همراه با ورود دام‌های قاچاق به استان کرمان شیوع پیدا کرد که راه های مبارزه با این بیماری از طریق سم پاشی، پیش سردکننده ها و جلوگیری از ورود دام قاچاق است.

براساس این گزارش، "حسین رشیدی" مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان نیز درباره ماهیت بیماری تب کریمه کنگو اظهار کرد: بیماری کریمه کنگو در سال 1944 برای اولین بار در منطقه کریمه شوروی سابق دیده و سال ها بعد این بیماری در کشور کنگو مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه در کشور نیز از سال 1970 برای اولین بار این بیماری شناسایی شد اظهار کرد: این بیماری از بعد تلفات و بالینی از سال 1378 در کشو اپیدمی پیدا کرد که تاکنون در استان های سیستان و بلوچستان و اصفهان بیشترین مورد تلفات را داشته و استان کرمان در وضعیت متوسط کشوری قرار دارد.

رشیدی با بیان اینکه کنه، ناقل و مخزن این بیماری است اظهار کرد: در دام این بیماری علامتی ندارد و دام آلوده را نمی توان در این بیماری تشخیص دهیم به همین منظور مبارزه با انگل ها و مراقبت های کشتارگاهی دو بحث در مبارزه با این بیماری است.

مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان با تاکید بر اینکه گوشت های ذبح شده باید 24 ساعت در سرخانه های کشتارگاه ها نگهداری شود که ضرورت راه اندازی این پیش سردکن ها در کشتارگاه های بهداشتی را نشان می دهد تصریح کرد: در راستای مبارزه با کنه نیز 12هزار لیتر سم پاشی به صورت رایگان از محل اعتبارت این اداره کل در سال گذشته صورت گرفت که در این راستا 300  میلیون تومان هزینه شد.

وی ادامه داد: 15 هزار لیتر سم نیز برای سال جاری نیاز داریم تا سم پاشی محل دام در سطح استان صورت گیرد که به 700 میلیون تومان اعتبار نیاز است تا بتوانیم ظرف مدت 2 ماه مناطق تحت خطر را سم پاشی کنیم.

رشیدی با اشاره به جلوگیری از ورود قاچاق دام به استان اظهار کرد: متاسفانه هنوز، پلاک گذاری دام ورودی از جنوب استان صورت نگرفته است و اگر پلاک گذاری به صورت کامل و مستمر صورت گیرد می توان از قاچاق جدی دام به استان کرمان جلوگیری کرد.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: