• چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه، ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۴
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 972-1586-5
  • خبرنگار : 3
  • منبع خبر : ----

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با شروع ماه مبارک رمضان، تنها در شرایطی می‌توان انتظار داشت روزه‌دار سلامت جسم و روح را به دست آورد که مطابق قواعد صحیحی رفتار کند، تغذیه مناسب جزو جدایی‌ناپذیر این اصول است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر، "فریبا عبدالمنافی" در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ماه مبارک رمضان گفت: در خصوص سحری باید سحری را پس از نيمه شب ميل كنيد و اين‌ مهم می‌تواند مقاومت فرد روزه‌دار را به ويژه در روزهای اول ماه مبارك رمضان، در برابر تشنگی و گرسنگی افزايش دهد.

وی افزود: استفاده از غذاهای پر پروتئين مانند تخم مرغ، سويا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنيات و حبوبات در وعده سحری باعث می‌شود كه قند خون ديرتر افت پيدا كند و فرد كمتر احساس ضعف كند، از مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزی و ميوه دريغ نكنيد.

 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: وعده سحری را حذف نكنيد. هنگام سحری آب زياد ننوشید . نوشابه‌های گاز‌دار را از سحری حذف كنيد و از مصرف ته ديگ و غذاهای بسيار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماكارونی پرچرب در وعده سحری پرهيز كنيد .

وی در خصوص مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان گفت: از مصرف مواد غذايی شيرين مانند زولبيا و باميه در سحر پرهيز كنيد زیرا باعث افت سريع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می‌شود.

عبدالمنافی با تاکید بر اینکه برای مهار تشنگی باید از خوردن غذاهايی مانند انواع نوشابه‌ها، بادمجان، سوسيس و كالباس، سس مايونز، سير، پياز و فلفل در وعده سحری پرهيز كرد، گفت: رعايت نكات بهداشتی برای تأمين مواد مغذی موردنياز بدن سبب افزايش طاقت روزه داران در مقابل گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در گرم‌ترين ماه‌های تابستان، به ويژه جلوگيری از كم آبی بدن می‌شود .

وی در خصوص وعده افطاری گفت: افطار خود را با آب جوش، شير يا چای ولرم باز كنید . وی ادامه داد: هنگام افطار از مواد قندی كه به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، كشمش، عسل يا نبات استفاده كنيد و ترجیحاً برای این وعده از سوپ، فرنی يا آش رقيق استفاده شود.

این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید فاصله زمانی بين افطار و شام را رعايت کرد و از مصرف زياد مواد غذايی پر چرب در وعده افطار خودداری كنيم زیرا این مواد غذایی باعث بی‌اشتهايی در هنگام سحر می‌شوند افزود: شام بهتر است از منابع پروتئينی كم چرب باشد. به عنوان مثال، مصرف تكه‌ای ماهی يا سينه مرغ كبابی همراه با انواع سبزی‌های بخارپز شده مانند هويج، لوبيا سبز، نخودفرنگی و ذرت بسیار مفید و انرژی‌زا است.

وی تاکید کرد: در هنگام افطار کردن از آشاميدن آب يخ يا نوشابه خيلی سرد پرهيز کنید و در وعده افطار، از چای پررنگ استفاده نشود.

این کارشناس تغذیه گفت: مصرف بيش از حد مواد غذايی شيرين و چرب هنگام افطار، باعث تشنگی می‌شود و مصرف زياد نوشيدنی‌ها، به‌ويژه مايعات خنك، با رقيق كردن اسيد و آنزيم‌های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذايی می‌شود و مشكلاتی مانند درد شكم و نفخ را ايجاد می‌كند .

عبدالمنافی گفت: مواد غذایی كله پاچه، سيرابی و شيردان موجب تشنگی می‌شود، بنابراين بهتر است از مصرف آن‌ها در ماه مبارك رمضان پرهيز كرده يا به صورت كم آب و كم نمك در وعده افطار ميل شود

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: