• شنبه ۲۶ فروردین ماه، ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۴
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 961-986-5
  • خبرنگار : 3
  • منبع خبر : ----

اداره کل دامپزشکی هشدار داد:

شیرهای محلی و سنتی می توانند حامل میکروب تب مالت باشد

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان با اشاره به تبلیغات گسترده و توصیه‌های مصرف شیر به صورت خام و نجوشیده تاکید کرد: چنانچه شیر و دیگر فرآورده‌های آن پاستوریزه نبوده و به صورت محلی و سنتی عرضه شود، می‌تواند حامل عوامل پاتوژن و بیماری‌زا به ویژه بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که از طریق مصرف انواع شیر و فرآورده‌های غیر پاستوریزه موجب ابتلا موارد انسانی شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا منطقه کویر، دکتر "علیرضا زینلی پور" با بیان این مطلب اظهار کرد: انجام آزمایش غربالگری تب مالت  برروی بیش از 300 نمونه شیر مراکز جمع آوری شیر خام ، سوپرمارکت ها و بستنی فروشی ها  در سال 95 صورت گرفت و این طرح در سال 96 هم با رویکرد جدید از ابتدای سال پیگیری شده است.

وی گفت: عرضه شیر به صورت سنتی می‌تواند حامل بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که موجب ابتلا موارد انسانی می‌شود و با توجه به افزایش چشمگیر مراکز جمع آوری و عرضه شیرخام  در شهرستان سیرجان و خطر انتقال بیماری تب مالت از طریق مصرف شیرغیر پاستوریزه ، ماموران ویژه نظارت بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی شبکه دامپزشکی علاوه بر بازدید از قصابی ها ، مرغ وماهی فروشی ها ، کبابی ، رستوران ، طباخی ها و ... کلیه مراکز عرضه شیر خام مورد بازدید روزانه قرار می گیرد و پس از نمونه برداری به آزمایشگاه شبکه ارجاع و آزمایش رینگ تست بر روی انها انجام می گردد.

زینلی پور با اشاره به تبلیغات گسترده و توصیه‌های مصرف شیر به صورت خام و نجوشیده تاکید کرد: چنانچه شیر و دیگر فرآورده‌های آن پاستوریزه نبوده و به صورت محلی و سنتی عرضه شود، می‌تواند حامل عوامل پاتوژن و بیماری‌زا به ویژه بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که از طریق مصرف انواع شیر و فرآورده‌های غیر پاستوریزه موجب ابتلا موارد انسانی شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان افزود: اکثر دامداری‌های سنتی فاقد پوشش خدمات سل و بروسلوز دامپزشکی هستند و با ردیابی و خونگیری از دام‌ها مشخص می شودکه چه تعداد دام ‌آلوده به تب مالت هستند و اقدامات کنترلی بعدی صورت می پذیرد.

وی تصریح کرد: ضرورت دارد، شیر و فرآورده‌های لبنی به صورت پاستوریزه مصرف شود و شماره تماس 42205036 برای رسیدگی به شکایات دامپزشکی اعلام و شهروندان از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآورده‌های غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی جدا خودداری کنند.



انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: